Skivmässa


Var på skivmässa idag. Hem kom jag med jazzpop under namnet Pennebaker och Hybris*bandet Sibiria.

*Hybris är ett skivbolag

Ikväll syns vi på Vallen


PopRoyal. Nu kör vi. Syns där. Entré 50 spänn tror jag. Partylåt:

Fibes Oh Fibes - Can´t Be So




En annan Håkan


Här är det inte den folkkäre goe göteborgaren som ger sig till känna. I Broder Daniel hade Håkan Hellström en något mer dryg attityd. Se själv:

Håkan Hellström med attityd




Håkan Hellströms enda spelning i sommar

Håkan gör sin enda spelning på Peace & Love i Borlänge denna sommar. Så varför inte passa på att visa upp min inofficiella video som jag gjorde innan den riktiga videon kom ut. Hoppas ni gillar den. Lite lätt ironiskt med sjömannen Karl-Alfred. Han är väldigt mycket Göteborgare på något sätt :P

Håkan Hellström - För En Lång Lång Tid



Ladda ner låtar från Myspace


Idag ska ni få lära er det som ni inte trodde var möjligt; ATT LADDA NER LÅTAR FRÅN MYSPACE ÄVEN FAST INTE BANDET VILL.





1. Ni surfar in på: http://file2hd.com/
2. Kopierar myspaceadressen och klistrar in URL fältet
3. Välj Audio i filter
4. Klicka i "I have read the and agree to The Terms Of Service"
5. Tryck på "Get files"- knappen så kommer de tillgänliga mp3filerna att dyka upp längre ner på sidan
6. Nu är det bara att högerklicka och välja spara som..

Detta är förstås helt sjukt att man kan göra så här när alternativet i många fall är att betala 10 kronor för en låt. Att musikbranchen dessutom är i kris gör inte saken bättre. Så gillar ni verkligen ett band där det går att köpa mp3:an eller skivan. Gör det istället.

"Detta är delvis ett ställningstagande mot News Corporation, ägare av Myspace, som enligt mig har alldeles för stor makt"




Tikkle Me bokade 20 Februari


Det är bara att göra en notering i almenackan för det här vill du inte missa. Det är inte så mycket att orda om egentligen. De är hur bra som helst live. Jag ger dig härmed ett liveklipp och även musikvideon.

Tikkle Me - ? (Live)






Tikkle Me - Butterflies in my tummy



Det skitbra bandet från Skara


Alltså mina hemtrakter. De var senast jag hörde någonting på turné i England. Det var säkert ett år sen men ändå. Hoppas verkligen de kommer loss snart och får något slags genombrott. Tror i och för sig det är nära nu. De är förresten skitbra live så jag ska övertala Ariya att försöka köra dom någongång i vår/höst.

Och glöm inte; ny vecka - nya möjligheter. Tjarå



The Flaming Moes - I Got It


Just det


Vill ni se livekonsert med Moto Boy hemma från soffan? Gå då in på hans hemsida och streama hela konserten från kyrkan i STHLM med start klockan 18:00 imorn.

!


Det blev en riktigt grym kväll. Tack alla som kom, Tack Team Gitte Bitte och Tack Jonathan Johansson med band.
Nästa gång blir 20 februari, det är ett band på gång men det är hemligt än så länge. Följer du bloggen kommer du i alla fall vara först med att veta vilket band som spelar nästa gång ;)

Surfa på ett riktigt ballt band nu imorses. Låter som en blandning av Adrian Lux-tryck, Kalle J-gitarrer och Embassy-sång.
De heter Lake Heartbeat och ligger på bolaget Service med bland annat Jens Lekman & Embassy. Streama singeln på deras hemsida.


ikväll händer det.

Tidschema:

17:00 Jonathan Johansson spelar på P4 Kalmar. Live tror jag.

19:00 Söderports Café öppnar och jag dammar av lite gamla hits
21:00 Team Gitte Bitte tar över i Dj-båset. De har utlovats dans dans dans
23:00 Jonathan Johansson med bandmedlemmar spelar på scen

Entré 60 kr

Kom i tid om du vill vara säker på att komma in!


Jonathan Johansson - En Hand I Himlen




Gotländsk pop


De heter Antennas. De kommer från Gotland. De låter så här:


Antennas - Lies



Team Gitte Bitte


Ni vet väl att det kommer celebert dj-besök av Team Gitte Bitte på fredag. De går på klockan 21:00, innan dammar jag av lite gamla dängor. Såg nu att de ska lira plattor i Tyskland i mars. Fränt!


Världspremiär


För bara någon minut sedan lades videon till Adiam Dymott´s nya singel Miss You. (Nämde henne vid mina reflektioner över P3 Guld-galan för några dagar sedan).

Hon ligger på Razzia Records tillsammans med bl.a Timo, Annika Norlin AKA Hello Saferide tillika SÄkert!, Tiger Lou, I are Droid och såklart Mange Smith.

Adiam Dymott - Miss You




Haha


Ni flesta förstod såklart att det hela var ett skämt från min sida. Men när jag ändå är igång vill jag tipsa om hennes bok: Spådomsboken. Citat:

"du kan spå dig helt själv utan minsta kunskap om hur du ska tyda korten, du behöver inte ens en tarotlek, allt du behöver göra är att läsa dina svar"

Köpte min första mp3 idag. Det var inte så farligt som jag trodde. Låten som fick den stora äran var Adrian Lux´s Strawberry. Vet att Ariya tipsat om honom tidigare men ni som missade det måste se videon. Den är snygg och som grädde på moset får jag tonårskänslor i magen vilket är hur gött som helst. Att låten dessutom uppskattas av de mindre poppiga snören till vänner är definitivt ett plus. Kan spelas på vilken fest som helst. NJUT




Adrian Lux - Strawberry



Senaste hajpen


Har inte varit så här sprallig sedan Phoenix släppte skivan It´s Never Been Like That. Nu har du chansen att vara före alla andra. Gå in och lyssna på det som antagligen kommer bli årets artist 2009 -

Jeanette Lidén




Tankar kring P3-guldfestivalen


1. Det var riktigt pinsamt när Lykke Li´s manager läser ett tacktal som är tillägnat Årets Pop fast hon vann Årets Nykomling. Ternheims min under detta ögonblick är oförglömlig.

2. Detektivbyrån stå för kvällen bästa underhållning. Ni som undrar vad det skumma intrsumentet som Martin Molin spelade var kan jag berätta att instrumentet heter Theremin. Det många hävdar var den första synthen. Se det balla youtubeklippet med Zeldatheme på detta fantastiska instrument.

3. Hammerfall var bara pinsamt.

4. Adiam Dymott inledde med ett elegant Hives-trumkomp.  Bandets första liveuppträdanade till trots men live var de inte mycket att hänga i granen. Kan däremot bli spännande i framtiden.

5. John ME var söt i sin änglavita outfit. Efter att ha rabblat refrängen alldeles för många gånger och klämt in en vers imellan kommer Amanda Jensen upp och förstör allting. Synd. Han har bra röst. Sen kan man säga vad man vill av låtmaterialet.

6. Har aldrig gillat Maskinen



Zeigeist kommer med nytt


Ganske sommarens men i alla fall Emmabodafestivalens bästa live-akt uppger att de kommer släppa en EP den 18 februari. Tjyyyyvlyssna här.

Här bjuds även på ett lite annorlunda liveklipp.

Tips: VIll du komma till Youtubesidan med riktiga titieln och på så vis få reda på vart klippet är ifrån så dubbelklicka på klippet

Zeigeist - Wracked Metal (Live)




Notering


Efter midnatt kommer min recension av Parker Lewis ligga på dagensskiva.com. Den som missar det dör.

Manifesterande musik, kanske


DYNO rätt och slätt. De blev nominerade till "årets osignade artist" på Manifestgalan. Jag tror jag tycker dom är bra. Har inte hunnit lyssna så mycket än men jag gillar svänget. Vad tycker du?

//Han i mitten har shyssta magrutor, det är en sak som är säkert.

Lyssna på deras myspace



Emo-Elektro?


Ja, man slutar aldrig att häpnas. Hade inte detta varit så kommersiellt hade jag säkert gillat det. På något sätt någon blandning av Gwen Stefani, The Knife och The Deer Track. Hon är just nu på turné med det numera "döda" bandet The Rasmus. Det vet jag för att de kommer till min "nästan hemstad" Mariestad. För er som sett mig dricka ur en flaska med det på etiketten fick härmed en förklaring.

Aja, Hon heter Kerli och är från Estland. Varit sjukt hypad i Amerikatt och har över 6 miljoner lyssnare på myspace. Om hon inte redan gör det så vet jag i alla fall att denna kvinna kommer att spelas flitigt på radion.

Finns en jäkla uppsjö med remixer på Youtbe för er som gillar det.

Kerli - Walking On Air




Ett exempel då flummigt blir okej


Introt kan man dock säga vad man vill om. Denna video inleder nämligen med något så unikt som en monolog utan ljud. Kanske för att tittaren ska få en känsla av hur det är att vara döv och hur synintrycket av en bild förstärks när något sinne sätts ur spel? Vad vet jag, flummigt är det i alla fall. På ett bra sätt.

Efter 38 sek kommer i alla fall musik finstämt av Parker Lewis. Hela skivan kan laddas ner på Mad For It:s hemsida.

För de som inte vet vem cézanne är.

Parker Lewis - Cézanne


 



Ska artister komma undan med vad som helst?


Har sett diverse tarvliga försök till nya innovationer inom musik-PR men det här slog nog rekord. Bara TTA i musiksverige hade kommit undan med en sådant här klipp. Kolla gärna deras flumfilmer på Sincerly Yours  Moto Boy med en speldosa, varsågod.

Moto Boy plays music box



Ljudet av pilar?


Ja, The Sound Of Arrows heter bandet i fråga. De fick en jäkla hype med låten Danger förra året. Nu kommer snart deras singel Magic varav detta promoklipp jag stötte på häromdagen. Väldigt färgglatt och poppigt i bemärkelsen barnsligt gulligt. Kan stundtals fundera över om de är finansierade utav mediekonglomeratet Disney.

På deras myspace finns i alla fall en ypperlig remix på Jonathan Johanssons låt En hand i Himlen.

The Sound Of Arrows - Magic




Redan kan man känna sig pasé

DN skrev idag om 22 åringarnas år med Lykke Li, Fleet Foxes och Last Shadow Puppets i spetsen. I samma veva nämdes en snubbe vid namn Eugene McGuinness. Han är ganska söt i sin fäktardräkt;

Eugene McGuinness - Moscow State Circus



%€&

Detta är helt fantastikt. Theresa Andersson är det första en-manna-bandet sett från mina ögon. Och då är det inte som den plojgrejen på Melodifestivalen eller Grammisgalan något år sedan då en snubbe kommer in som ett helt paket med instrument påhängt lite var stans.

Den här kvinnan använder dubbla samplingsboxar och har en motorik som  killar bara kan avundas. Skickade faktiskt försynt en förfrågan om hon hade vägarna förbi Sverige och ville göra ett gig. Hade vart helt fantastiskt att se hon köra sin grej live.
Dock bor hon i NEW ORLEANS och ska den 4 februari vara med i Conan O´Brian, hon ska dessutom sjunga på David Byrnes (Talking Heads) nya platta. Jag börjar tappa mina förhoppningar. Så här låter hon i alla fall. Lyssna er på hennes myspace.

Theresa Andersson - NaNaNa



Äntligen igång igen!

Och soooooom ni har väntat, hoppas jag.

Tänkte öppna upp med Movits som är ett band som oundivkligen någon har missat. Deras romantik till 50-talet och swing kan nog få vem som helst att börja dansa som en pajas. Här är i alla fall en låt som från deras skiva som släpptes annandag jul på Sveriges kreddigaste Reggae-label Swingkids. Notera rimmet: Inte Lykke Li men Lyck-lig, lysande!

På med hatten så åker vi.

Movits - Fel Del Av Gården



RSS 2.0