Dan före dan före dan före dan före dopparedan...

...tänkte jag bjuda på två alldeles underbara jullåtar.

The Deer Tracks - Christmas Fire





Låten är från deras debut Aurora som enligt mig är en av årets 10 bästa album (Myspace). Dessutom finns låten att ladda ner här gratis.

Mew - She Came Home For Christmas





// Oskar Kalm

Japanese Style

Snubblade för ett tag sen över denna video med det japanska indierock-bandet Ogre You Asshole. Jag förstår inte vad de sjunger stundtals men det låter förträffligt.

Ogre You Asshole - Advantage



All I can do is be me, whoever that is


Så var det dags för mitt första inlägg som gästbloggare här på PopIdyll och jag tänkte tipsa om den engelska electrogruppen Metronomy. Efter att ha släppt en helt instrumental skiva har de på senaste skivan Nights Out gått över till mer poporienterad electro.

Det är catchy, det är färgglatt och det är riktigt jävla bra.

Metronomy - Radio Ladio





Kate Nash - Foundations (Metronomy Remix)



// Oskar Kalm

Vilken härlig dag

Ja, så härlig att jag börjar citera Ted Gärdestad i rubriken.

Vaknade igår med en levepastejmacka och kollade mejlen. Till min stora glädje hade jag mottagit  musiktips av Wille och Jonas. Dessa tips gjorde verkligen min dag och jag vill självklart förmedla dessa tips vidare. Spana in dessa snubbar:

Elenette på Myspace





Gustav Spetz på Myspace



"

Tack för en grym kväll senast. Det var alltså årets sista popidyll och vi återkommer med popklubb i kalmar den 23 januari. Då kommer ingen mindre än Jonathan Johansson. Ni ,liksom jag, som knarkar p3 vet att han spelas mycket på radion nu och det är en ära att få honom till Kalmar.

Har du inte hört honom än?


Jonathan Johansson - En Hand i Himlen







Och så från senaste kvällen. Det blev ett jäkla ös, ni ser.

Average Composer - Phantom pt.II (Justice RMX)




-

NEW MODERN ANGELS kommer nog att bli tvugna att ställa in. Men misströsta ej. Istället har vi bokat ZENTRIX som åker direkt från STHLM för att fylla klubbkvällen med electro-bit-pop. Blir NMA friska kör dom också vilket vi hoppas.

Kolla här:
http://www.myspace.com/zentrigen

http://se.youtube.com/watch?v=VmNJJ31QbeQ&feature=related

Det Är En Makalös Manick


Luger har varit väldigt innovativa och skapat en tjänst där man kan se vilka av ens vänner på facebook som ska på en viss konsert.

CONSERT GOER heter den och ser ut ungefär så här:


BN

New Modern Angels bli tvungen att ställa in på grund av sjukdom.

Självklart blir det klubbkväll ändå. Om jag inte hittar ett reservband blir priset för kvällen 20 kronor med desto mer indiepop från DJ Ariya.

Jag behöver med andra ord hjälp med ett reservband.
Ring mig på 0708 - 22 82 63 om du vet något.

Hörde om ett ballt band idag. JULIE VENUS

Snart är det klubbkväll igen


Så länge går du in och lyssnar på NEW MODERN ANGELS & AVERAGE COMPOSER.

Nedan följer lite bit-pop pepp:

Sugerbabes - About You Now RMX



Upp och hoppa

Just nu är det en plåga att vakna på morgonen och kolla ut genom fönstret. Blött, kallt och alltid mörkt. Det är svårt att bli pepp när det är sånt här väder hela tiden men nu är det faktiskt bara en vecka kvar till årets sista Popidyll! Därför bjuder jag på två videor som kan pigga upp.

Den första videon är av Port O'Brien, ett band från Kalifornien som spelar, vad man kan kalla, skrikindie i den här låten. Den kommer från albumet All We Could Do Was Sing som släpptes i maj tidigare iår.

Den andra videon kommer från Londonbandet Let’s Wrestle. Kolla in deras myspace också för de har mycket annat som är bra!


Port O'Brian - I woke up today






Let's Wrestle - I won't lie to you




1 december

Minns ni 2003 och skivan Optimismens hån av Franke? Inte jag heller, jag var bara 16 och hade inte fattat det här med musik riktigt än. Skivan blev iallafall en succé och sen dess har man hyllat den som en viktig del av svensk pop/rockhistoria. Efter genombrottet med Optimismens Hån så har det varit tyst från Franke, tills nu. Idag släppte de den första singeln från nya skivan som är planerad att komma i mitten av januari.
Låten heter Skinnad och skivbolaget är Luxury (Almedal, Boat Club m.fl.)

Först en låt från 2003
Jag älskar dig

Nu, fem år senare
Skinnad

RSS 2.0