Övermycket själ

Strawberry är den perfekta titeln på Adrian Luxs första singel. Den släpptes förvisso redan i augusti så en del av er har kanske hunnit tröttna på den men ni kan titta på den sköna videon iallafall.

Skivbolaget är det fantastiska La Vida Locash (Lo-Fi-Fnk, Kocky m.fl.) som har tagit sig från att vara en liten barklubb till att bli både ett etablerat skivbolag och en av Stockholms röjigaste klubbarrangörer. De har även lyckats ta sig in i modevärlden genom ett samarbete med Svensson Jeans och när Adrian Lux släpper sin nya singel i början av nästa år presenteras ännu ett modesamarbete.


Såhär kan det se ut om man klämmer in ett gäng tjejer och Adrian Lux
på övervåningen på Landet i Stockholm. Underbart!
(Tjejerna på scen och lite i publiken är från Those Dancing Days)


Svängigt och nytt!

Dagens tips är ett gäng killar från Malmö som startade ett band för ungefär ett år sen under namnet Momofoko. De har bara haft en spelning hittills och förvånansvärt är att de fortfarande är osignade. De har börjat på en skiva ändå som de arbetar med just nu och det är ingen mindre än Kristian Anttila som mixar den.
Jag håller tummarna att resten av deras låtar är lika medryckande som dessa, för då kan det bli hur bra som helst!

// Ariya Miveh



MOMOFOKO - Control by Ariya_IGI
MOMOFOKO - I didnt live to lease by Ariya_IGI

Je fais de la gestion

Martin har mycket att göra just nu så jag har fått uppgiften att hålla bloggen i liv ett tag framöver. Jag heter Ariya Miveh och jag kommer även vara DJ den 10e. Det kommer bli en bra kväll med två fina band som lirar live och sen lovar jag indie-anthems resten av kvällen!

 

 Jag tänker ta tillfället i akt och tipsa om lite musik här på bloggen de närmaste dagarna! Först ut är Parker Lewis, eller Emil Johansson som han egentligen heter. Albumet  kom för drygt en månad sen och den går att ladda ner på skivbolagets hemsida. Låten heter Hjältar och både videon och låten är riktigt fina!

 

Imorgon lovar jag att tipsa om något lite rockigare!

 

// Ariya Miveh

 

Parker Lewis - Hjältar



ä

Händer inte mycket här på sidan just nu. Det beror främst på grund av att jag haft fullt upp med C-uppsats (hur medieägandet påverkar journalistiken) och reklamfilmsinspelning. Hoppas ni har överseende.

Jag har med andra ord inte haft så mycket tid att upptäcka ni musik. Så fortsätt att mejla tips till mig. Det är mycket uppskattat.

Aktuellt idag var att jag fick de nya stämplarna. Och det har tagit sin tid vill jag påstå. Lärdom: Var inte snål och förhandla med tyskar.

Så här ser stämpel ut i alla fall. Lite av ett konstverk. Den som tatuerar in stämpeln får naturligtvis gå in gratis på klubben i fortsättningen.


<


NYA POPUNDRET.

Mörker, fåglar och syntar. Kan man pricka en beskrivning bättre? Att du dessutom får Ratata-vibbar gör inte saken sämre

Jonathan Johansson - En hand i himlen .mp3





c

Nästa datum ni har att boka in är onsdagen den 10 December. Då kommer New Modern Angels att lira electropop på Kalmars än så länge enda popklubb.
(Har hört att det kommer att bli en popklubb på Verandan inom kort. Mer om detta vid ett senare tillfälle)

Dessutom kommer DJ Ariya att spela kalasmusik "hela" natten lång.

Har du inte hört detta förträffliga band? Gå då för allt smör i småland in på deras myspace och lyssna.












yT

Här kommer ännu ett youtubeklipp som är bildmässigt förskräckligt men känslomässigt fulländat.


Detektivbyrån @ Popidyll Kalmar



p

Och så har vi proffsbilderna:

Detektivbyrån - Foto: Hilda Karlsson


 






Juvelen - Foto: Fabian Sturm


       

       

       




Skicka in era mingelbilder


Jag vill göra den här bloggen lite levande. Varför inte förgylla med de hatade och älskade mingelbilderna. Tyvärr är jag ingen mingelfotograf så jag uppmanar er att skicka in eran version av kvällen. Bra eller anus?

Modigast först ut blir Linn
___________







Fullsatt !


Tack Kalmar.

Nästa vecka är det releaseparty för Orphan Songs på popidyll. Det blir en tillställning utav det lugnare slaget med lite soft musik och Orphan Songs på scen.

Inom kort kommer det obligatoriska mobilfilms-klippet och lite foton från kvällen.

Håll ut


!

Nu på onsdag kommer Detektivbyrån till Söderports Cafe Kalmar. Biljetterna kostar 70 kronor och det inget förköp. Med andra ord är det först till kvarn som gäller. De beräknas stå på scen kl 21:30. Innan och efter är det Fabian Sturm från STHLM som spinner plattor.

Syns på onsdag!

letade igenom hela internet för
att få höra Detektivbyråns remix på
"Jag är en vampyr" utav Markus Krungård
men utan resultat.
Hjälp!
så länge får ni detta



Detektivbyrån - Lyckans Undulat



>

1

Första hjälpen eller First Aid Kit som de kallar sig är Klara (15) och Johanna Söderborg (17). De har nu släppt sin första fullängdare på The Knifes skivbolag Rabid Records. Förut lät de mycket country men nu när syskonen Dreijer vart i smeten och petat tittulerar jag dem hellre genren electronica.

Läs gärna min intervju med First Aid Kit.
Kuriosa: Syskonen Söderborgs lillebror går på samma dagis som Karin Dreijers barn. Kan man ana någon sorts "svågerpolitik"?




B

Mitt genuina intresse för musikvideos tog mig till Jonas Odells hemsida men en stor samling snygga musikvideos och fräcka kortfilmer. Väl värt ett besök. Där mötte jag bland annat denna musik. Härlig brittisk pop.

Den "riktiga" videon utav Jonas finns på hans hemsida.
Antar att skivbolaget tagit ett beslut att välja en tråkig vanlig video istället för den utomordentligt fint illustrerade gjord utav Jonas. Tillgång och efterfråga : Världen är sjuk

Låten är i allla fall bra


The Hours - All In The Jungle



:S

Fick du inte nog av den eventuellt jobbiga söndagsyrseln får du här en ny chans. Stötte på denna video och blev riktigt åksjuk. För övrig bra låt.
Just det. De har också släppt en skiva precis som har blivit sågad av hela sveriges kritikerkår. Själv har jag inte hunnit lyssna än.

The Cure - In Between Days



W

Woho, Wannadies firar 20-årsjubileum med att släppa en EP. Detta firas självklart med att fira svunna tider!

The Wannadies - You And Me Song





The Wannadies - Shorty




RSS 2.0